Zijn familieleden die voor u werken schijn-werknemers?


06 juni 2017

Stel, u wilt, uw man, vrouw, vader, broer of zuster voor u laten werken als werknemer. Op die manier is hij/zij beter beschermd ingeval van ziekte, werkloosheid, enz. dan als zelfstandige. De vraag is: kan dat in alle gevallen? Of bestaat het risico dat dit familielid beschouwd wordt als schijn-werknemer?

Werknemer, zelfstandige of schijnzelfstandige?

In principe is het interessanter uw familieleden voor u te laten werken als zelfstandigen. Op die manier moeten er immers minder sociale lasten betaald worden dan voor werknemers. Aan de andere kant heeft het statuut van werknemer ook zijn voordelen: in geval van ziekte, zwangerschap, werkloosheid, enz. Sinds 2016 zijn de sociale lasten bij de aanwerving van een eerste werknemer niet zo hoog meer.

Maar u weet dat, wanneer u een werknemer voor u laat werken als zelfstandige, u serieus in de problemen kunt komen. De sociale inspectie kan dan stellen dat het in feite gaat om een ‘schijnzelfstandige’ waarvoor u de sociale bijdragen van een werknemer had moeten betalen. En dat u probeert op die manier de sociale bijdragen te ontduiken.

Of schijnwerknemer?

Omgekeerd, wanneer u iemand, die duidelijk zelfstandige is, inschrijft als werknemer, kan de inspectie ook daar moeilijk over doen.

Een praktijkvoorbeeld. Man en vrouw, beiden apotheker, hebben samen een bvba. De man is in de bvba ingeschreven als zelfstandige, de vrouw als werkneemster. Maar de man heeft een zwakke gezondheid, en het is de vrouw die in de praktijk de apotheek runt. In feite is zij de enige die op de hoogte is van het reilen en zeilen van de apotheek, de bestellingen plaatst, facturen uitschrijft, enz.

Bij een controle bleek dat de vrouw “bepaalde handelingen uitvoerde die het statuut van werknemer tegenspreken”. Toen ook bleek dat de man halftijds werkte bij een bevriend bedrijf, besloot de sociale inspectie dat er inderdaad fraude in het spel was.

Een arbeidscontract is een eerste vereiste

In eerste instantie kunnen de partijen zelf beslissen of ze samenwerken als werknemer of zelfstandige. Daarbij is een duidelijk arbeidscontract primordiaal. Maar dat is niet genoeg.

Iemand wordt beschouwd als werknemer van een vennootschap of eenmanszaak, wanneer hij/zij arbeid verricht en hiervoor een loon krijgt. Maar werkt hij/zij wel echt als een werknemer? Heel belangrijk is dat iemand effectief gezag uitoefent op het werk van de werknemer. Die persoon moet niet altijd aanwezig zijn, maar hij/zij moet het werk effectief controleren.

Let op! Wanneer de werknemer veel aandelen bezit kan dat beschouwd worden als een teken van schijn-werknemerschap. Een klein percentage aandelen is geen probleem.

Conclusie

Wanneer uw familielid effectief bij u werkt, hiervoor een loon krijgt en er iemand gezag op hem/haar uitoefent, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar een arbeidscontract sluiten met iemand die het eigenlijk zelf voor het zeggen heeft in uw zaak, terwijl er niemand is die gezag kan uitoefenen op hem/haar, dat kunt u beter niet doen.

Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.