Vlaamse hinder- en compensatiepremies verlengd


09 juni 2020

De Vlaamse Regering heeft beslist om de looptijd van de corona hinderpremie en compensatiepremie te verlengen

 

Hinderpremie

Volgens de huidige regeling zou de corona hinderpremie aflopen op 12 juni. De Vlaamse regering heeft nu echter beslist om deze premie van € 160 per extra sluitingsdag ook na 12

Het gaat met name om zwembaden, wellness-centra en sauna's, pretparken en binnenspeeltuinen, bioscopen, discotheken, dancings, speelautomatenhallen, foorkramers en bepaalde marktkramers.

De premie wordt toegekend tot het moment waarop de fysieke locatie van de onderneming kan heropenen op basis van een beslissing van de Veiligheidsraad.

 

Compensatiepremie

Ook voor ondernemingen die wel al open zijn of mogen openen, maar een zwaar omzetverlies lijden wordt er bijkomende financiële steun voorzien, in de vorm van een nieuwe compensatiepremie van € 2.000 (de vorige compensatiepremie bedroeg € 3.000 en was van toepassing voor de periode van 14 maart tot en met 30 april).

Voorwaarde is dat er sprake is van een omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar. Het gaat dus concreet om de periode van:

Het omzetverlies moet aangetoond kunnen worden aan de hand van dagontvangsten, geleverde prestaties of de tijdsregistratie. Daarnaast moet de onderneming ook effectief openen en de activiteiten starten.

Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.