Flexy-jobs: wat en hoe?


11 april 2018

Uitbreiding van de flexi-jobs is één van de besluiten van het Zomerakkoord. Er is veel kritiek op gekomen, maar het Grondwettelijk Hof heeft een positieve uitspraak gedaan, zodat niets de uitbreiding van de flexi-jobs nog in de weg stond. De maatregel is ingegaan op 1 januari 2018.

Een flexi-job, wat houdt dat in?
Het is een maatregel die toelaat een activiteit uit te oefenen voor vrijetijdswerk of deeleconomie. De flexi-jobwerknemer kan tot € 500 per maand of € 6000 per jaar bijverdienen, zonder hierop belastingen of sociale bijdragen te moeten betalen, De werkgever betaalt een forfaitair RSZ-tarief van 25%. Deze maatregel, die sinds december 2015 al bestaat in de horeca, wordt dus uitgebreid.

Wie kan een flexi-job uitoefenen?
Om het systeem beter te begrijpen moet men rekenen in kwartalen. Het kwartaal waarin men een flexi-job wil beginnen uitoefenen heet (T).
Voorwaarde om in aanmerking te komen voor een flexi-job is dat de kandidaat voor tenminste 4/5 tewerkgesteld was in kwartaal (T-3). Wie dus in april 2018 een flexi-job wil uitoefenen moet tenminste 4/5 gewerkt hebben in het derde kwartaal 2017.

Sinds 1 januari 2018 mogen ook gepensioneerden een flexi-job uitoefenen. Gepensioneerd is iedereen die de leeftijd van 65 jaar bereikt heeft op het einde van het kwartaal van tewerkstelling.

Welke beroepen komen in aanmerking?
De horeca sinds 1 december 2015
Activiteiten via het verenigingsleven of tussen burgers sinds 1 januari 2018.
Bakkerijen, kleinhandel in voedingswaren en kapperszaken sinds 1 januari 2018.

Praktisch
Het minimum uurloon bedraagt € 9,88.
Werknemers mogen méér dan één flexi-job aannemen, maar niet bij dezelfde werkgever. Wat wèl kan, is een flexi-job bij de vaste werkgever, tijdens de vakantie bijvoorbeeld. Dit lijkt onlogisch, maar is het niet, omdat de vaste werkgever en de werknemer al sociale bijdragen en belastingen betaald hebben op het basisloon.
 

Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.