Een nieuwe kans, een nieuwe toekomst


24 april 2018

In de pers worden collectieve ontslagen – zoals er de laatste maanden geweest zijn - steevast omschreven als “sociaal bloedbad”. Maar dat hoeft zo niet te zijn. Natuurlijk is het niet prettig om horen dat je bedrijf mensen collectief afdankt, maar de medaille heeft (gelukkig) twee kanten. 
Gezien het tekort aan kandidaten om de lopende vacatures in te vullen kunnen ontslagen werknemers met hun expertise meestal snel een nieuwe job vinden. Maar er is méér.

Een nieuwe kans
Sommige mensen zitten al lange tijd – soms al jaren – in een baan die hun eigenlijk niet ligt, maar die ze, uit vrees om uit de boot te vallen, toch verder blijven uitoefenen. Zo’n collectief ontslag zet mensen aan het denken. Voor sommigen is het de trigger om een andere richting – iets wat hun beter ligt – te kiezen. Anderen dromen al langer van een job als zelfstandige.

Een nieuwe toekomst
De verschillende regeringen in ons land leveren inspanning om starters in hoofdberoep te ondersteunen. Zie Tips & Adviezen van 27 maart 2018. Daarnaast zijn er heel wat mogelijkheden voor starters of groeiers om alle facetten van het ondernemerschap onder de knie te krijgen of te activeren. Met inbegrip van coaching via beroepsverenigingen of zelfstandige ondernemers die hun ervaringen willen delen met jongere collega’s.

Blijven leren, levenslang
Wij Belgen zijn gekend als harde werkers… maar niet zo’n goede “bij-leerders”. Op het gebied van levenslang leren zitten we ver onder de EU-norm van 15%.
Kunstmatige intelligentie, data analytics, blockchain gaan een steeds grotere rol spelen. Zorg dat je bij bent om je positie op de markt te vrijwaren of uit te breiden. Google ook eens naar “Levenslang leren: moet dat?” en je zult zien dat de overheid en de privésector echt wel heel veel mogelijkheden bieden voor zelfstudie of begeleiding, over uiteenlopende onderwerpen.
Dit geldt evenzeer voor je medewerkers. Stimuleer hen om de kennis van vandaag en morgen onder de knie te krijgen. Maak van je hart een steen en laat hen ook eens een cursus volgen – op jouw kosten.

Conclusie
Bijleren of achteruitgaan: dat is de realiteit. Mogelijkheden zijn er meer dan genoeg. De enige zwakke schakel ben jij als ondernemer. En je medewerkers.

Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.