Bijkomende backservice in uw pensioenplan


11 december 2017

De wetgever voorziet de mogelijkheid om eenmalige stortingen in uw aanvullend pensioenplan (IPT) integraal ten laste te laten nemen van het bedrijfsresultaat van uw bedrijf.
Vandaag kunnen deze IPT-verzekeringspremies een belastingbesparing opleveren tot 33,99%
.

Vanaf 2018 zal dit voordeel trapsgewijs afnemen in functie van de vooropgestelde daling van de vennootschapsbelasting voor KMO’s tot 20,4%.
In 2018 zou de huidige extra sociale bijdrage (Wyninckxbijdrage) op aanvullende pensioenstortingen van € 30.000 of meer, verhogen van 1,5% naar 3%.

Backservice
Met deze eenmalige stortingen (beter bekend als backservice) kunt u periodes uit uw verleden, waarin de aanvullende pensioenmogelijkheden niet volledig benut werden, deels of volledig regulariseren.

Nu actie ondernemen
Ondervraag BFKM of er nog mogelijkheden zijn voor uw bestaande 80%-regel en uw bestaande aanvullende pensioenplan voor het jaar 2017.
Werden de mogelijkheden al maximaal benut, dan adviseren wij u ook om te kijken of het eenmalig toekennen van een 13de of 14de maand bezoldiging, alsnog nieuwe mogelijkheden biedt.

Conclusie
U combineert een aantal voordelen: het maximaal benutten van de fiscale aftrekbaarheid van deze storting in uw vennootschap in 2017, en een optimale taxatie-graad om bruto vennootschapsgelden om te slaan naar uw netto privé vermogen.
 

Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.